Slučaj porodičnog nasilja, odnosno tužba koju je Nataša Bekvalac podnela protiv Luke Lazukića, dobiće svoj epilog na sudu u toku sutrašnjeg dana.
Nakon što su u policiji oboje izneli svoju stranu priče, a Nataša priložila i lekarske izveštaje o povredama, njih dvoje će svoje iskaze ponoviti sutra u tužilaštvu.
Kako saznajemo, advokati već danima razgovaraju sa pevačicom kako bi pred tužiocem Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu dala kompletnu sliku noći kada ju je suprug napao i naneo povrede.
– Nataša još uvek nije stigla da se oporavi od svega što joj se dogodilo jer iznova prepričava noć kada je probudila Luku zbog ljubavnih poruka koje mu je našla u telefonu, nakon čega ju je pretukao. Iako je to iscrpljuje i svaki put iznova plače i proživljava to, advokati danima pokušavaju da je ubede da mora da bude jaka kako bi sutra u tužilaštvu ispričala svaki detalj, jer od toga zavisi dalji postupak – kaže naš izvor blizak pevačici i dodaje da je Nataša u još gorem psihičkim stanju sada nego pre sedam dana kada je čitava situacija još bila sveža:


– Nataša je tada bila u šoku i nije znala šta ju je snašlo, a sada polako dolazi sebi i postaje svesna šta joj je sve Lazukić uradio. Tek sada shvata da su bile tačne priče koje je o njemu slušala, a koje je joj je, između ostalih, ispričao i njen otac Dragoljub. Shvata da je mogla sve da izgubi od nekretnina da je samo još koji mesec ostala u braku. Na sve to ne može da veruje da je živela sa čovekom koji je nekoliko dana nakon što ju je pretukao dao intervju u kojem sve negira, iako su povrede po njenom telu vidljive.
Kako saznajemo, uz Natašu će danas biti svi članovi njene porodice kako bi joj dali podrušku da sutra bude jaka i sa advokatima se upusti u postupak čiji epilog bi trebalo da bude kazna za nasilnika. Izjavu će na istom mestu dati i Luka Lazukić, ali i dadilja J. M., koja je već saslušana u policiji. Ona je tada rekla:
– Bila sam u sobi i probudila me je buka i vriska, galama. Uplašena sam sedela i nisam htela da izađem iz sobe. Ništa nisam videla do 10 sati, kada je Luka uzeo svoje stvari i izašao iz stana i više ga nisam videla.


Nakon što tužilaštvo prikupi iskaze, biće doneta odluka da li će biti podignuta optužnica, što advokat Nemanja Vlček ne dovodi u pitanje.
– Očekujem da će tužilaštvo nakon prikupljenih dokaza preduzeti krivično gonjenje protiv Luke Lazukića za krivično delo nasilje u porodici. Smatram da postoji dovoljno dokaza da je to krivično delo izvršeno. Očekujem da će svi nadležni organi države Srbije postupiti po zakonu koji je u ovom slučaju veoma jasan – kaže za “Blic” Natašin advokat. Tužilaštvo će pribaviti i medicinsko veštačenje i izveštaj od Centra za socijalni rad, kako bi se utvrdilo da li je kod ovog para i ranije bilo slučajeva nasilja. Podsećanja radi, Luka je u noći između 13. i 14. aprila došao u porodični dom i legao u dnevnu sobu. Nakon što ga je Nataša probudila da joj objasni prepisku sa drugom ženom koju je pronašla u njegovom telefonu, on ju je pretukao.
Tužilaštvo je već odredilo Luki Lazukiću zabranu prilaska Nataši i udaljenost iz stana na 30 dana, a koja može biti produžena u daljem postupku. Nataša je u međuvremenu izbacila njegove stvari iz njenog stana, gde su živeli, a koje mu je dostavila kurirska služba. Lukin motor, koji je bio parkiran ispred zgrade, odvezao je njegov prijatelj dan posle incidenta.
– Sada ostaje još samo zakonski da se razvedu, a to će, prema Natašinim rečima, da bude brzo. Ona je već sa advokatom pričala o tome da taj postupak ide – kaže izvor “Blica” blizak Bekvalčevoj.
Pokreće Blogger.