Izgled vašeg urina može dosta toga reći o vašem zdravlju, zato to ne zanemarujte. Evo šta izgled urina govori o vašem zdravlju:
Svijetložut
Ukoliko je vaš urin svijetle boje, to znači da ste pili dosta tečnosti i da nemate nikakvih problema. Inače urin treba biti svjetlije boje.
Mutan


Ukoliko je vaš urin mutne boje, to može značiti da niste pili dovoljno tečnosti i da vam fali tečnosti. Zato pijte više vode i riješit ćete ovaj problem.
Zlatni urin
Ukoliko boja vašeg urina prelazi u zlatnu, to također ukazuje na to da niste unijeli dovoljno tečnosti. Zato poradite malo na tome.
Tamnožuta
Ako je vaš urin ovakve boje, onda osim što ukazuje na neodstatak tečnosti, može ukazivati i na probleme s bubrežnim kamencem. Također, obratite pažnju na to da li otežano mokrite, da li učestalo, koliko količinski i kakve poteškoće imate.
Druge boje


U nekim slučajevima je moguće da se jave i neke druge boje. Poput plave, smeđe, crvene. Što se plave boje tiče, ona se javi uslijed konzumacije nekih lijekova.
Smeđa boja ukazuje na određene probleme s bubrezima, ili infekcijama urinarnog trakta, a crvena ukazuje i na prisustvo krvi.
Što se tiče crvenog urina, moguće je da će biti te boje ukoliko ste jeli cveklu ili borovnice, ali nekada može ukazivati i na prisustvo krvi. U tom slučaju posjetite ljekara jer ukazuje na bolest.
Pokreće Blogger.