Image result for KOLAČ SA VIŠNJAMA ZA 10 MINUTA
Sastojci
Tijesto za savijače
200 g višnji
50 g maslaca


500 g šećera
1/2 l vode

Priprema
Odmrznite tijesto za savijače. Jedno pakiranje obično ima oko 15 listova. Ono što sam ja napravio je prerezao ga na pola i stavio na hrpu. Kako sam koristio manji protvan (tepsiju) tako samo dobio željenih 30 listova. Ako mislite raditi u velikoj tepsiji predlažem kupovinu dva tijesta za savijače da dobijete željeni broj slojeva.


Otopite maslac i krenite sa slaganjem baklave.
Uzmite jedan list tijesta, stavite ga u protvan i premažite cijelog maslacem. Njega preklopite novim listom i nastavite s mazanjem i ponavljanjem ovih koraka. Ako vam se ne zeza i ne maže 30 listova možete grupirati 2 ili 3 lista i tako smanjiti broj mazanja.
Kada potrošite pola listova, znači 15, posipajte sve nasjeckanim višnjama koje slobodno malo i pošećerite ako su vam jako kisele.
Na višnje nastavite postavljati i premazivati ostatak listova.
Prije pečenja izrežite sve na željene oblike. To mogu biti trokutovi ili ako vam se ne reže možete kao ja napraviti obične kvadrate :).
Pecite ih na 170 stupnjeva kojih pola sata ili dok ne vidite da su dobili predivnu zlatnu boju.
Pred kraj pečenja napravite sirup od vode i šećera. Na pola litre vode stavite oko pola kg šećera i pustite da sirup zakipi. Kako su višnje već kiselkaste nema potrebe da u sirup dodajte limun koji se inače stavlja.
Kipući sirup prelijte preko vruće baklave i pustite da se upije još nekoliko minuta.
I to je to. Uživajte u slatko-kiselkastoj baklavi koja može biti čak i osvježavajuća ako stavite manje šećera u nju od predloženih količina
izvor: www.najukusnije.com
Pokreće Blogger.