Image result for BRIJETE SE TAMO DOLE
Uklanjanje dlaka sa intimnih dijelova tijela zahtjeva posebnu njegu i vještinu, jer u suprotnom mogu se javiti brojne infekcije, iritacije, ali i posjekotine. Ovo se posebno odnosi na intimne dijelove tijela.
U nastavku vam otkrivamo pet pravila kojih morate da se držite ako želite glatku, nježnu kožu bez iritacija.
Izaberite dobar brijač
Prva stvar je investiranje u dobar brijač. Na tržištu postoje brojni brijači specijalno namjenjeni ženama. Izaberite jedan koji je tako dizajniran da omogućava kretanje i koji posjeduje ugrađene lubrikantn tračice. Takođe, potražite onaj koji posjeduje više sječiva koji će olakšati i ubrzati brijanje.


Pripremite kožu
Prije brijanja dezinfikujte brijač i na bikini zonu nanesite pjenu ili gel za brijanje. Ovo će olakšati i omekšati brijanje. Kada birate pjenu ili gel, opredijelite se za hidratantnu formulacija kako bi brijač lakše klizio po koži.
Pratite rast dlačica
Nemojte se brijati u suprotno smjeru od rasta dlačica, zato što to može da izazove iritacije, poput crvenila i bubuljica. Dakle, pratite rast dlačica dok se brijete.
Odmah isperite gel i dlake sa kože


Nakon brijanja odmah vodom isperite ostatke pjene ili gela sa kože. Možete koristiti antiseptički gel ili gel protiv crvenila na području bikini zone. Vodite računa da ne posjeduje nikakve mirise.
Nanesite hranljivu kremu ili losion
Uvijek je dobra ideja da nakon brijanja nahranite i hidrirate kožu. Takođe, izaberite losion bez mirisa i alkohola koji možete jednostavno da nanesete na obije strane bikini zone. Ovo će pomoći da izbjegnete isušivanje kože ili njeno pucanje.
IZVOR:superžena.rs
Pokreće Blogger.