Agnješka i Marek bili su u vezi tri godine
Kozmetičarka Agnješka Giza (23) obesila se naočigled svoje trogodišnje ćerkice, jer se prethodno posvađala sa dečkom, zbog toga što je on hteo da provede veče sa svojim drugarima.
Agnješka je htela da ide na koncert sa svojim partnerom, biznismenom Marekom, ali on je odlučio da je ipak ne povede i ostavi kod kuće sa njihovom trogodišnjom ćerkicom.
Par je razmenio nekoliko žestokih, svađalačkih, poruka preko Whats App-a, a Agnješka je posumnjala da je njen partner u društvu druge žene i postavila mu ultimatum – da se vrati kući.


Nesrećnim spletom okolnosti, Mareku se istrošila baterija na telefonu, u provodu je ostao celu noć, pa nije ni video većinu Agnješkinih poruka.
Agnješka i Marek bili su u vezi tri godine.
– Upoznao sam je dok je živela u Viganu i počeli smo da se zabavljamo u maju 2015. godine. Pošto nam se rodila ćerkica počeli smo da živimo zajedno u stanu u Voringtonu. Fantastično se snalazila u ulozi majke, ali nam je pomoć familije bila potrebna pa smo odlučili da se vratimo u Poljsku. Pokrenuo sam tamo posao, ali smo na kraju odlučili da se ponovo doselimo u Englesku, u Rankorn, novembra 2017. godine.
Do tragedije je došlo 24. februara kada je Marek bio pozvan da sa drugarima ode na rep koncert.


– Agnješka je želela da pođe sa mnom, ali ostali drugari nisu vodili svoje devojke, pa sam i ja odlučio da idem sam. Verovatno je pomislila da je varam. Slala mi je poruke peko Whats App-a, a meni se istrošila baterija na telefonu. Popio sam oko šest Red Bull-ova i otišao kod drugara gde sam i prespavao. Posle otprilike dva sata, probudilo me je kucanje drugara na vratima koji me je obavestio o Agnješkinoj smrti – ispričao je Marek i dodao da je u potpunom šoku zbog svega što se dogodilo.
– Vratio sam se kući gde sam zatekao policiju. Ne mogu da verujem da je Agnješka mrtva. Bila je jaka žena i dobra majka našoj ćerkici – dodao je on.
Iz policije kažu da su poziv dobili od radnika koji su došli u Agnješkinu kuću kako bi popravili vrata.
– Zvonili su pet do deset minuta, ali im niko nije otvarao vrata. Zabrinuli su se jer su čuli plač deteta koji je dopirao iznutra. Ušli su u kuću na zadnji ulaz. Pozvali su u pomoć još jednog muškarca, a onda su zatekli Agnješkino telo – rekli su u policiji.
Toksikološki nalaz pokazao je da je Agnješka u trenutku smrti u krvi imala veću količinu alkohola.
(espreso.rs)
Pokreće Blogger.