Nekim roditeljima nije svejedno da li će dobiti sina ili ćerku. Pa ako baš insistirate da vaše dete bude muško, isprobajte ovaj trik. Lekari tvrde da radi, ali kao i za sve drugo, ni za ovo niko ne daje stopostotnu garanciju da će uspeti
U našem narodu postoji mnogo različitih sujverja koja tvrde da ako uradite ovo ili ono, imaćete veće šanse da dobijete bebu muškog ili ženskog pola. Međutim, sada su naučnici došli do pouzdane metode koja za trećinu povećava verovatnoću da se rodi sin.


Stručnjaci su na 1.228 žena, koje su imale po nekoliko spontanih pobačaja, testirali jedan lek, kako bi proverili da li on može da im pomogne da održe trudnoću do kraja. Međutim, ispostavilo se da su dame koje su u danima pre zaćeća pile ove tablete, ne samo uspevale da izguraju drugo stanje, već su i za trećinu više rađale mušku decu, od onih žena koje su pile placebo.
U pitanju je sredstvo što ga svako od nas ima u svojoj kućnoj apoteci – acetilsalicilna kiselina, odnosno lek koji znate pod nazivima “aspirin”, “andol”, “anbol” i mnogim drugim.


Buduće majke su male doze acetilsalicilne kiseline uzimale tačno pred ovulaciju, na dan kada bi imale “ključni” se*s ili onog dana kada bi išle na vantelesnu oplodnju.
Naučnici svoje nalaze objašnjavaju time što, po svemu sudeći, životni faktori kao što su stres, zagađenje ili pušenje izazivaju “redukciju” muških beba, odnosno one imaju manje šanse da prežive u maminom stomaku.
Pokreće Blogger.