Promjenljivo vrijeme koje je obilježilo prethodni mjesec čeka nas i u narednom periodu, sa paklenim temperaturama, ali i mogućim vremenskim nepogodnama, kako što pojava tornada.
Pogoršanje vremena čeka nas već danas, jer meteorolozi najavljuju pljuskove, pojačan vjetar i u nekim predjelima pojavu grada.
– Biće grada, pljuskova i grmljavine večeras. Ipak, treba reći da nas neće zadesiti onako jako nevrijeme kakvo smo imali prošle nedjelje – kaže Đorđe Đurić, meteorolog sajta “Weather2Umbrella”


Prosječne temperature do kraja mjeseca kretaće se oko tridesetog podeoka, sa čestim pojavama kiše, a već početkom jula nas očekuju paklene temperature od čak 38 stepeni. Međutim, prema najavama meteorologa, kasnije tokom mjeseca će se stabilizovati vremenske prilike, sa temperaturama koje će biti prosječne za ovo doba godine. Postoji mogućnost i da se može doći do pojave tornada, ili takozvane pijavice, koje je zadesila Pančevo prije nekoliko dana.


– Tornado kako što je bio u Pančevu može svako jutro da se desi. Međutim, to nije bio pravi tornado, jer da jeste, od Pančeva ne bi ništa ostalo. Mogu da se dese opasnije stvari, kao tornado u selu Šopići 2014. godine, kada je išao preko Dunava i podigao šleper od 400 tona – kaže meteorolog Časlav Stanojević za beogradske medije, ističući da to sve zavisi od brojnih termodinamičkih uslova.
Izvor: Telegraf.rs
Pokreće Blogger.