Lazar Tanić (20) iz Malošišta kod Niša, koji je svojim „mercedesom”, za koji je imao probnu dozvolu, pregazio Stefana Mitića (25) iz istog sela, a njegovom drugu Stefanu Stamenkoviću (21) polomio ruku, pušten je da se brani sa slobode prije nego što se nesrećni mladić ohladio i prije nego što su ga najmiliji sahranili!
Više stotina prijatelja i rođaka iz Malošišta kod Niša i okolnih sela otpratilo je juče, oko 16 sati Stefana do vječne kuće.
– Ustani, sine, nije vrijeme za tebe! Majka će leći u grob umjesto tebe, rano je, mlad si! Ustani, rano moja – naricala je majka Violeta nad tijelom sina u kovčegu, dok je sveštenik u dvorištu držao opelo.
Na čelu tužne povorke njegov stariji brat Nikola nosio je krst sa Stefanovim imenom.


– Ustani, brate, ja ću da te zamijenim u grobu. Ti si bio najbolji. Svima u selu si bio uzor. Svima si bio drag, bio si bolji od mene. Vidi koliko je drugova došlo da te isprati do vječne kuće, a planirali smo da ih zovemo na tvoju svadbu. Sada su to crni svatovi, koji te prate do vječne kuće – naricao je brat na čelu povorke.
Bijeli kovčeg sa pokojnikom nosili su njegovi drugovi na rukama skoro pet kilometara, od rodnog doma do groblja, pokazujući koliko su ga cijenili i koliko im je bio drag.
Ulice od kuće do groblja Stefanovi drugovi i drugarice su posuli cvijećem, noseći na stotine buketa i svježih vijenaca.
Uz veliku tugu za Stefanom, mještane je dodatno uznemirila vijest da je vozač pušten na slobodu.
– Znamo Lazara kao bahatog vozača, koji juri sokacima i nasrće na prolaznike. Stefan se još nije ni ohladio, nije bio sahranjen kada je vozač pušten na slobodu. Njemu to nije prvi put da nalijeće na pješake i nikom ništa. Možda će sutra ponovo jurišati na nas – komentarisali su uplašeni i zabrinuti mještani.


Prema kazivanju mještana, bahati vozač je sklonjen iz sela.
– Kriju ga dok se slegne prašina, a poslije će ponovo po starom da luduje autom – kažu prijatelji unesrećene porodice.
Drugovi pokojnog Stefana su nosili majice sa njegovim likom na grudima i natpisom na leđima „da će zauvijek živjeti u njihovim srcima”
Jeziva nesreća se dogodila u nedjelju oko dva ujutro na putu od Malošišta ka Nišu. Tanić je „mercedesom“ u punoj brzinu odbacio Mitića oko 50 metara, dok je Stamenkoviću pri udaru slomljena desna ruka i nanijete modrice po čitavom tijelu i glavi.
Sa Mitićem i Stamenkovićem ivicom kolovoza je išla i Julija Ranđelović (18) iz Niša, koja je, srećom, samo odgurnuta i prošla je bez povreda. Mitić je od siline udarca zadobio smrtonosne povrede i izdahnuo je na licu mjesta.
Pokreće Blogger.