Ubice Jelene Marjanović su smisli skoro pa savršen plan koji se polahko otkriva i dolazi do konačnog rješenja. Oni su Jelenin mobitel iskoristil kao alibi.
Drugog dana nakon što je pjevačica ubijena i bačena u kanal, Jecina dublerka je korisitla njen mobitel i tako zavarala okolinu, dok je ona trčala na nasipu u Borči, i da se tobože javila majci dok su ubice u to vrijeme smišljale kako da se otarase leša.
Ubice su navodno nakon što su bacili tijelo u kanal, naknadno gurnuli njen mobitel u nogavicu trenerke, da bi prikazali da je navodno neprekidno bio kod nje i da joj je prilikom borbe sa ubicama, mobitel skliznuo u nogavicu,


Ubice su podmetnule Jelenin mobitel crne boje, kada je žrtva već bila bačena u kanal. Ubica je ušao u vodu i telefon spustio u desnu nogavicu, Lastiš oko zgloba noge je zadržao telefon,. Kada je žrtva nađena i izvađena iz vode, telefon je dopola skliznuo ispod lastiša, navodi izvor i tvrdi da na džepu nije bilo rupe te tako nije mogao skliznuti u nogavicu.


Nemoguće je da je telefon skliznuo u nogavicu dok je žrtva bila na kanalu, kao što se navodi u optužnici. Da je Jelena napadnuta i ubijena na nasipu telefon bi joj odmah ispao, pod pretpostavakom da ga je koristila dok je trčala, nemoguće je da mobilni završi u nogavicu
Jelena je navodno 1. aprila definitivno odlučila da napusti Zorana i da sa sobom povede kćerku. Već je bila spakovala stvari i spremila se da ode kod majke. Tamo je izbila velika svađa između Zorana i Jelene. Zoran se fizički obračunao sa Jelenom, a njena majka je bila svjedok. Ipak ona je stala na Zoranovu stranu.  Kaže sugovornik i dodaje da je Jelenu kod kuće čekao plaćenik sa još dva roođaka koji su je brutalno premlatili, a zatim odveli u jednu kuću i ubili.
Pokreće Blogger.