Nije važno kako ste ih zaradili, da li naglim mršavljenjem, da li nakon trudnoće – strije su tu, pa su tu. Srećom, postoji jednostavan i besplatan način da ih se riješite.
Ma kako vam ružno izgledale, strije ne predstavljaju zdravstveni, već prije svega estetski problem. Ipak, nijedna žena, pa ni muškarac, ne voli da ih vidi na svom stomaku. Javljaju se na mjestima najviše izloženim rastezanju i rastu kože: ramena, nadlaktice, grudi, trbuh, bokovi, bedra i zadnjica.
Strije su zapravo oštećenje vezivnog tkiva koje nastaje usljed prebrzog rastezanja kože. Uvijek su u pitanju vodoravne crte na tijelu, na početku ljubičastocrvenkaste boje, da bi na kraju postale bijele.


Iako na tržištu postoji pregršt veoma skupih preparata za njihovo uklanjanje, malo ko zna za ovaj jednostavan domaći recept. Sve što vam je potrebno su kafa i maslinovo ulje.
Zrnca mljevene kafe rade nježan piling kože i stimulišu proizvodnju kolagena, dok maslinovo ulje “zaključava” vlagu unutar ćelija epiderma.

Postupak:
napravite smjesu od jedne kašike maslinovog ulja i jedne kašičice kafe
nježnim pokretima umasirajte smjesu na dijelove kože prekrivene strijama
radite to 5 minuta, a onda ostavite 20 minuta da odstoji


isperite mlakom vodom
obrišite se laganim utapkavanjem peškirom
nanesite losion za tijelo po izboru
ponavljajte ovo svakog dana i strije će nestati kao rukom odnešene
Za još bolje rezultate, pogotovo ako na problematičnoj regiji imate i celulit, u smjesu možete dodati i jednu kašičicu žutog šećera. Sad kad ste se riješili strija, vrijeme je da pokažete svoje noge.
Izvor: telegraf.rs
Pokreće Blogger.