U Sarajevu je pronađena beba (18 mjesec starosti) pretučena i s mnogo ozbiljnih ozljeda prevezena je na UKC.Kako policija navodi jedan od prolaznika je slučajno htio izbaciti smeće i odjednom je ugledao pretučenu bebu u smeću, na sreću po bebu ona je još bila izvan životne opasnosti, ali je zadobila mnogo teških ozljeda.
Samohrana majka A.S. je istog dana privedena u pritvor zbog pokušaja ubojstva svojeg malog sina M.S., kako ona navodi do toga je došlo jer je beba imala težak dan i puno je plakala, a ona nije mogla to podnijeti.


Beba je za sada dobro i bit će sigurno poslana Dom za nezbrinutu djecu gdje će se voditi bitka oko nje.
Kako se navodi, muž samoharne majke je otišao davno, ostavio nju i njeno dijete bez ikakvih uvjeta za život, nije plaćao alementaciju niti išta pa se možda zbog toga svega ovo i dogodilo.
Mnogo je slučajeva u kojima zbog stresa prouzrokovanog neimaštinom, narušenim zdravljem, ubrzanim životom i sl. majke nemaju strpljenja za svoju djecu. Postavlja se jedno veliko pitanje: A zašto su onda uopće i pravile djecu kada nisu sposobne za to?


Često žene ne razmišljajući o posljedicama zatrudne i to po nekoliko puta, onda traže pomoć od države i sl., a nerijetko se događa i da prose.
Također, skrenuli bi pozornost na “moderne majke” koje svoju djecu zapostavljaju jer “moraju na kavu s frendicama”, “moraju ići u noćne izlaske” i sl. pa svoju djecu ostavljaju svojim majkama i bakama na čuvanje dok se one provode.
Zato, bolje spriječiti nego liječiti!
Pokreće Blogger.