KĆI našeg poznatog muzičara Milića Vukašinovića, Maja Avdibegović, kako prenosi index.hr izvršila je samoubojstvo u sarajevskom naselju Jezero sinoć oko ponoći.


Maja je imala 35 godina a pronašla ju je prijateljica. Njena prijateljica je odmah pozvala hitnu pomoć i policiju, no nesretnoj Maji nije joj bilo spasa.
Prema prvim rezultatima istrage nakon vanjskog pregleda tijela, predpostavlja se da je uzrok smrti najvjerojatnije predoziranje narkoticima ili lijekovima.
Ono što treba napomenuti da ovo nije prvi pokušaj samoubistva Maje Avdibegović. Maja se dosad dva puta pokušala ubiti.
Ranije tokom ove godina također je pokušala izvršiti samoubojstvo kada je žiletom prerezala vene. Tada je spašena brzom reakcijom hitne pomoći, iako je bila prilično iskrvarila, te je prevezena na psihijatrijsku kliniku.


Maja i njen otac Milić Vukašinović, za one koji ne znaju bivši bubnjar Bijelog dugmeta, nisu bili u dobrim odnosima, a ona ga je u srpskim medijima optužila da je kriv za njene pokušaje samoubojstva.
“Prvi put sam se pokušala ubiti kad me otac ostavio zbog Planike Rajković. To je bilo godinama prije droge, kad sam bila dijete. Nikada nisam pokušala napraviti samoubojstvo zbog narkomanske krize, kako on tvrdi po medijima. Tako pere svoju savjest. Kao dijete sam ga iznosila iz kafića upišanog i ispovraćanog, a on me je tako pijan bacao na pod. Svašta sam preživjela s njim”, rekla je ranije za Kurir.
Pokreće Blogger.