Debeli, bijeli iscjedak
Ako gusti, bijeli iscjedak ide zajedno s drugim simptomima, kao što su svrbež, pečenje i nadražaj, to je vjerojatno zbog gljivične infekcije.
*
Žuti iscjedak
Žuti iscjedak je abnormalno iscjedak, jer je to znak bakterijske infekcije ili spolno prenosivih infekcija.
*
Smeđi iscjedak


Smeđi iscjedak može biti uzrokovan nepravilnim ciklusima. Ako se smeđi iscjedak nastavi pojavljivati, pacijent treba zakazati sastanak s ginekologom koji će dati dijagnozu. To može biti znak raka maternice ili raka vrata maternice. Osim toga, tijekom menopauze, žena ne bi smjela imati bilo kakav oblik krvarenja tamo dole, što je također znak raka maternice.
*
Zeleni iscjedak
Zeleni iscjedak takođe nije normalna pojava. To je znak bakterijske infekcije ili spolno prenosive infekcije. Svatko tko doživljava zeleno pražnjenje trebao bi posjetiti svog ginekologa
*
Iscjedak boje kvasca


Iscjedak boje kvasca uzrokuje rast gljivica unutar ženskog spolnog organa. Simptomi ključuju gusti, bijeli, iscjedak poput sira kao i svrab, crvenilo, iritaciju i pečenje. Oko 90% žena imat će kvasac infekcije u nekom trenutku u svom životu. Infekcije kvasca nisu zarazne, a antifungalni kreme bez recepta dostupni su pacijentu za upotrebu. Ali, ako se simptomi ne poprave s liječenjem ili imate više od četiri infekcije kvasca u jednoj godini, trebala bi posjetiti vašeg ginekologa.
Pokreće Blogger.