Cijelo Petrovo okovano je tugom i bolom nakon što su, pri slijetanju motocikla Yamaha u noći između četvrtka i petka, poginuli dvadesetogodišnji Rado Mišić i njegov četiri godine mlađi drug.
Život su izgubili na lokalnom putu u dobojskom mjestu Boljanić, a nesreća se dogodila pet minuta nakon ponoći.
Kako pišu Nezavisne, motocikl, za koji je potrebna vozačka dozvola, vozio je maloljetnik, dok je Mišić sjedio iza njega.
– Motocikl se, kako je utvrđeno uviđajem, kretao iz Doboja prema Petrovu te, dolaskom u Boljanić, slijeće s puta, prevrće se pa udara u betonski propust odvodnog kanala. Obojica mladića iz Petrova su poginula na licu mjesta – kazali su iz policije.


Prema ovlaštenju dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Doboj, uviđaj su obavili policajci Policijske stanice za sigurnost saobraćaja Doboj. Na mjestu događaja uzeti su tragovi koji će biti na vještačenju.
Istragom će biti utvrđene sve okolnosti o ovoj tragediji koja je potresla Petrovo, ali i mještane naselja gdje se dogodila.
Na društvenim mrežama objavljene su srceparajuće poruke ožalošćenih prijatelja i poznanika Mišića i njegovog druga. Tugu koju osjećaju riječima je nemoguće opisati. Mahom školski drugovi, u nevjerici komentiraju odlazak, kako navode, dva anđela.


“Ne vjerujem, druže, da te nema, ne vjerujem! Bog uvijek bira samo najbolje”, piše u jednoj od poruka objavljenih na Mišićevom profilu.
Mještani Boljanića kažu za “Nezavisne” da se tragedija vjerovatno desila zbog brze vožnje.
– Tu na asfaltu imate neku izbočinu, a i oni su, pretpostavljam, išli brže motorom – rekao nam je jedan mještanin, moleći da se ne navodi njegovo ime.
Ističe da su obojica mladića koji su nastradali s područja općine Petrovo, odnosno iz mjesta Karanovac i Sočkovac, udaljenih svega nekoliko kilometara od mjesta tragedije.
– Oni su se družili s momcima iz Boljanića i moguće je da su zato bili ovdje kod nas – zaključuje sagovornik.
Pokreće Blogger.