Svjedoci smo ovih dana velike tragedije u Đenovi u kojoj je poginulo 38 ljudi i sve to nakon rušenja mosta preko kojeg su već dugi niz godina prelazlil Đenovljani, a i mnogobrojni turisti. Tragedija je upozoravajuća i za mnoge druge zemlje u svijetu, jer smo sigurni da takvih nesigurnih građevina, koje se koriste svakodnevno ima u svakoj zemlji, a posebno se rizičnim čine zemlje u regionu, s obzirom da su poznate po namještenim poslovima, konkursima, mitu, nepotizmu i korupciji.


Netom poslije velike tragedije u Đenovi na društvenim mrežama su se počele objavljivati slike mosta Ujtin potok, koji se nalazi na putu Bar- Ulcinj, u Dobrim VodamaMostom svakodnevno pređe na hiljade građana, a pukotine na njemu su sada uznemirile sve.
Posebno je zabrinjavajuća velika pukotina koja se pojavila na sredini mosta, a s obzirom da je ovo jako frekvetna dionica, normalno je da je i zabrinutost velika, i rekli bi sasvim opravdana.
Sami mještani kažu da se hiljadu puta pisalo o ovim problemima, ali da do sada niko nije reagovao na ni je dan natpis.

Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva prošle godine je stigao odgovor da je inspekcijski nadzor obavljen i da je utvrđeno da je most potpuno siguran za saobraćaj. U izvještaju iz ministarstva je pisalo sljedeće:– Laičkoj javnosti daje se pogrešna slika u pogledu njegove stabilnosti. Na osnovu vizuelnog pregleda može se konstatovati da na mostu postoje manja oštećenja koja je neophodno sanirati, ali trenutno apsolutno ne predstavljaju opasnost po stabilnost mostovske konstrukcije i saobraćaja na njemu.


Nadamo se samo da ovo nije klasično zamazivanje očiju koje će dovesti do većih problema, ali nadamo se bez tragičnih posljedica.
Pokreće Blogger.