Image result for HOROR: DJEÄŒAK (4) PREMINUO NAKON Å TO JE PROBAO OVAJ ZAÄŒIN KOGA IMATE SVI U KUHINJI!
Metju Reder (4) uspio je da se u kuhinji dokopa ormarića sa začinima za koje roditelji često ne misle da su opasni za njihovu djecu i ostavljaju ih bez nadzora. Dječačić je uzeo kašiku mirišljavog začina i za tren oka se našao na podu krkljajući.


Kada ga je majka Brajana pronašla on se gušio i doživljavao napad. Uspjela je da ga odvede u bolnicu, ali je bilo prekasno. Život malog Metjua se ugasio.Bio je potpuno zdravo dijete bez bilo kakvih problema. Počeo je da se guši kada je uzeo cimet. Izgledalo je kao da ima napad i samo se srušio – rekla je slomljena majka koja je riješila da podijeli svoju priču sa roditeljima i upozori ih da ne prave grešku sličnu njenoj.
Inače, kao aktuelan je i jedan od internet izazova “Cimet izazov” u kome je poenta da se proguta što veća količina cimeta i to zabilježi kamerom.Problem je u tome što je to jako teško i opasno. Cimet u prahu može da zatvori disajne puteve i dovede do gušenja jer je veliku količinu suvog praha teško progutati.


Velika količina cimeta tako može da ošteti pluća i dovede do upala i infekcija.
Cimet sadrži cimetaldehid, sličan formaldehidu, koji može da izazove upalu sluzokože ukoliko se udahne kroz nos što je sastavni dio ovog izazova. Izaziva kašljanje, gušenje i povraćanje, a nerijetko i veliku žeđ jer dolazi do dehidratacije. Pneumonija, zapaljenje i prestanak rada pluća su samo neke od pojava, a može biti i smrtonosno kao što je to slučaj sa ovim dječakom. http://receptigodine.com
Pokreće Blogger.