Na lokalnom groblju danas u Tabacima (Lukavac) uz brojne kolege i prijatelje sa estrade na vječni počinak ispraćen je estradni menadžer Enes Ibrić poznatiji široj javnosti pod nadimkom Popak (1958). Jedan je od najpoznatijih estradnih menadžera u regiji, koji je svoju dugogodišnju karijeu počeo i razvijao u Bosni i Hercegovini. Enesova smrt pogodila je cijelu estradu.


Kako su i objavili skoro svi mediji u našoj zemlji, Enes je preminuo u svom domu od posljedica srčanog udara.Posljednjih godina imao je problema sa srcem i nažalost posljednju bitku nije dobio.Bio je iskreni prijatelj i dobar čovjek, veliki broj danas zvučnih estradnih imena Enes je pomagao godinama i napravio od njih ono što danas jesu.Jedan je od rijetkih i poštenih menadžera čiji savjeti su od nekih pjevača napravili prave zvijezde.


Kako kažu ljubav i prijateljstvo su nešto što je neminovno u svačijem životu.Dok čovjek živi, on osjeća potrebu da voli i da bude voljen, da ima prijatelje jer bez ljubavi i prijateljstva njegov bi život bio prazan i potpuno bezvrijedan.Danas smo svi svjedoci koliko je Ibrić većinu od nas cijenio, poštovao i koliko je imao prijatelja koji su ga beskrajno voljeli.Veliki profesionalac, zaljubljenik muzike i pravi prijatelj, komentari su mnogih kolega sa estrade.
Posljednjem ispraćaju od kolega i prijatelja sa estrade prisustvovali su Ivan i Jana Todorović, Maja Marijana,
Pokreće Blogger.