Na estradi se pojavila 1995. godina sa samo 16 godina sa svojim prvim albumom Ogledalce i istoimenom pjesmom. Album je prodan u 100.000 primjeraka.
Drugi album Ženite se momci izdala je 1996. godine. Na ovom albumu je sarađivala sa Zlaja bendom, a album je prodan u 100.000 primjeraka.
Na slijedećem albumu prevladava pop-folk zvuk. Album Veštice, vile iz 1997. godine za izdavačaku kuću ZAM rasprodan je u tiražu od 150.000 primjeraka. Četvrti studijski album, Zovem se Jelena imao je tiraž od 300.000 primjeraka.
Album Gili gili iz 1999. godine rasprodan je u tiražu od 250.000 primjeraka, ujedno posljednji Karleušin album izdan za Grand production.
Karleuša se 2001. godine vraća na estradnu scenu s albumom Ludača. Album je objavljen za izdavačku kuću Best records, a za samo mjesec dana album je dosegao nakladu od 200.000 primjeraka.


U saradnji s grčkim producentima iz izdavačke kuće Heaven music, svoj slijedeći albuma Samo za tvoje oči snima u Grčkoj, a kao glavni producent potpisao se renomirani Phoebus. BK televizija je platila licencu za izdavanje albuma za srpsko tržište u iznosu od 250.000 maraka. Album je prodan u tiražu od 220.000 primjeraka.
Slijedeći album Magija objavljen je 2005. godine za City records.
Single Casino objavljen je 2008. godine kao najava devetog studijskog albuma JK Revolution na kojem prevladava klupska i hip-hop muzika. JK Revolution je objavljen 2008. godine uz tiraž od 400.000 primjeraka u čak dva izdanja, komercijalno i deluxe
2010. godine objavljuje dvostruki CD sa svojim najvećim hitovima The Diamond Collection. U decembru iste godine na finalnoj večeri Velikog brata izvodi svoj novi singl Insomnia, najavu jubilarnog desetog albuma DIVA.
Karleuša 2010. godine održava svoj prvi solistički koncert u Beogradu, u Kombank areni, All About Diva Show.  4. januara 2011. Karleuša je objavila drugi single Muškarac koji mrzi žene, a iste godine je objavila single Plava Šeherezada.


Slovi za gej ikonu Srbije i ostalih zemalja bivše Jugoslavije jer se javno bori za prava homoseksualnih osoba na području Balkana.
Zanimljivo je kako je tekao njen privatni život. Bilo je tu svega i svačega: čak dva braka i jedna neuspješna vjeridba.
Jelena je početkom 2000-tih bila zaručena za Zorana Davidovića, pripadnika podzemlja kojeg su prema njenim riječima “ubili Cecini ljudi”.
Prvi put udala se 2004. godine za poduzetnika Bojana Karića, ali brak je potrajao samo četiri mjeseca.
Drugi brak i spektakularno vjenčanje u sportskom kompleksu hotela “Prezident” se desilo 2008. godine kada se udala za svog dugogodišnjeg momka, fudbalera, Duška Tošića.
Na svadbi je bilo “samo” oko 150 uzvanika, među kojima i nekoliko Jeleninih kolegica i kolega s estrade poput Indire Radić i Mine Kostić. Jelenin kum bio je poznati srpski dizajner Darko Kostić. Mladenka je nosila vjenčanicu s potpisom Dolce & Gabanna dok je Duško bio u bijelom odijelu. Srpska pjevačica je tada bila u petom mjesecu trudnoće, a slike s vjenčanja je po uzoru na svjetske zvijezde prodala jednom sedmičnom magazinu. Jelenu je Dušku predao otac Dragan, poznat po tome što je svojevremeno nadzirao hapšenje Cece Ražnatović (još jedan razlog što se njih dvije ne podnose).

Jelena je prije svog drugog braka javnosti naročito ostala u sjećanju kad je na početku veze sa svojim Duškom u mobitel pričala o njihovim seksualnim igricama u krevetu.
Njih dvoje su zajedno već 11 godina, a ljetos su proslavili i svoju devetu godišnjicu braka. Čini se da traju!
Pokreće Blogger.