Image result for KRIO JE TAJNU 30 GODINA: Ovo je PRAVO IME Alena Islamovića!
Pjevač Alen Islamović otkrio je da se cijelu svoju karijeru služi umjetničkim imenom. Na nagovor čelnih ljudi iz tadašnje diskografske kuće, bosanskohercegovački glazbenik je promijenio svoje pravo ime koje zapravo glasi Alija
Pjevač Bijelog dugmeta kojeg cijelu njegovu karijeru poznajemo kao Alena Islamovića, otkrio je da je Alen njegovo umjetničko ime. Pravo ime mu je zapravo Alija, a promijenio ga je kada je grupa Divlje jagode, u kojoj se Islamović proslavio, počela nizati uspjehe na glazbenoj sceni.


Iako glazbenik nije željeo mijenjati svoje ime, prema mišljenu čelnika diskografske kuće, Alija nije bilo dovoljno zvučno ime koje bi mu moglo donijeti uspjeh kod publike te su za njega odabrali ime Alen.


‘Kada se desio uspon Divljih jagoda, grupe u kojoj je Islamović pjevao, čelnici nekadašnjeg Jugotona došli su na ideju koja se njemu u početku nije svidjela. Predložili su Aliji da počne koristiti umjetničko ime Alen, uz obrazloženje da to bolje zvuči i da će tako steći veću popularnost među publikom. On se malo nećkao, nije želio mijenjati svoje ime, ali ubrzo je popustio i poslušao savjet. Danas gotovo nitko ne zna da se Alen zapravo zove Alija, jer on nikada u javnosti o tome nije htio govoriti’, izjavio je  poznat izvor.
‘Točno je. Nema ništa čudno u tome, mnoge svjetske zvijezde odaberu drugo ime kojim se predstavljaju u javnosti, najčešće neko koje zvuči primamljivije. Tako je bilo i u mom slučaju’, izjavio je pjevač.
Pokreće Blogger.