Related image
Folk pjevač Sinan Sakić preminuo je 1. juna ove godine, a iza sebe je ostavio četvoro djece. Prvi put se oženio sa 18 godina sa Velidom iz Janje kod Bijeljine, koja je bila iz imućne porodice sa dosta novca i sa kojom ima dvoje djece, Rašida i Medu.
Drugi brak sklopio je sa Sabinom, 29.06.1981. godine, sa kojom je imao kćerku Đulkicu i sina Alena. Dok Sabina iz prvog braka ima dva sina, Ernesta i Elvisa. I svi oni očekuju dio Sinanovog nasljedstva. Neko manje, neko više, piše Blic.
Sinan je često pričao o svojim porocima, na koje je ponekad za jedno veče znao potrošiti 50.000 eura. Ali, svi su znali da on taj novac zaradi za manje od mjesec dana.
Prepričavale su se anegdote sa njegovih nastupa, ali i priče o enormnoj zaradi koju je znao da ostvari za samo jednu večer.
Govorilo se da Sinan napravi jedan manji koncert i kupi stan.


Međutim, raskalašan život ga je spriječio da ostvari i više. Poznati kompozitor Miša Bass je znao da izjavi:
“Cijela porodica Sakić je došla kod mene kada su bili u blatu. Za par dana su zaradili sve. Postali su bahati, previše rasipni. Znao sam da kažem stani Sinane, biće još para nisu ovo posljednje na svijetu. A on je samo odgovarao:
– Neka Mišo, neću s njima u grob da me odnesu”.
Kada je Sinan umro, praktično niko nije spomenuo njegovo nasljedstvo. Sigurno, Sakić nije imao kovčeg sa blagom koje je negdje zakopao, ali je imao imovine i imovine. Ono što je poznato su stan na Dorćolu od preko 100 m2, velelepnu vilu u Loznici, kuća u Tuzli i navodno još dva stana u Beogradu i jedan u Sarajevu. Sinan je posjedovao i kuću u Indiji, koju je kupio pošto je mnogo volio tu zemlju, a prije nekoliko godina ju je bio prodao.
Posjeduje manji stan u Beču i stan u Dizeldorfu. Sinan je bio opsjednut i dobrim kolima. Posjedovao je minimum pet luksuznih komada koji sada stoje parkirani u garaži u Loznici. Ostaje pitanje koliko je novca ostavio Sinan na svojim bankovnim računima, kao i u koje poslovne biznise je ulagao svoj novac, a takvih ulaganja je sigurno bilo.


Sada se postavlja pitanje kome će pripasti svo njegovo nasljedstvo. Njegov sin Rašid je izašao iz zatvora prije mjesec dana i pojavio se na očevoj sahrani. Navodno se izmirio sa ocem neposredno pred njegovu smrt. Inače, kako piše Blic, sa Rašidom ne priča niko iz familije Sakić.
Dženaza Sinana Sakića Medo 1
Isti izvor piše da Sakić vjerovatno nije ostavio testament, imajući na umu život kakav je vodio, iako su se već pojavile špekulacije da je Sakić ipak ipak napisao testament i da je po njemu navodno sve svoje bogatstvo ostavio jednoj sekti u Indiji. No, to je za sada samo trač.
U nekim medijima se pojavila informacija kako Medo Sakić, sin preminulog pjevača Sinana Sakića, nije došao na ispraćaj oca s kojim nije u dobrim odnosima posljednjih godina
Pokreće Blogger.