Već duže vreme kruži priča o sindromu mrtve vagine, i kažu da su ugrožene žene koje rade ovu stvar - sada je konačno otkriveno da li je u pitanju mit ili istina.
Vagini ni slučajno ne prilazite sa fenom
VAGINI NI SLUČAJNO NE PRILAZITE SA FENOM FOTO: PROFIMEDIA


Šta je uopšte sindrom "mrtve vagine"? U pitanju je pojava smanjene osetljivosti vagine i to zbog prečeste upotrebe vibratora. Zvuči poznato? Baš kao što i dalje postoji mit da seksualno aktivne žene imaju šire intimne delove ( a u više navrata potrvrđeno je da je to potpuno neistinito), sada se govori o tome da žene koje prečesto koriste vibrator stvaraju toleranciju na vaginalnu i klitorisnu stimulaciju, pa posle izvesnog vremena ne mogu da dožive orgazam ni uz pomoć vibratora ni uz pomoć muškarca.
Iako bi svako sa trunčicom svesti o anatomiji rekao da je ovo nemoguće, ovaj mit ne prestaje da se širi, a ginekolog Šazija Malik kaže da, logično, ne postoji baš nikakav dokaz da je ovo moguće i istinito.


- Nakon korišćenja vibratora zaista može da dođe do smanjenja osetljivosti, ali to je privremeno stanje. Isto to smanjenje osetljivosti dešava se i nakon regularnog seksa, ali i porođaja i dojenja - kaže ona.
Ta privremena smanjena osetljivost traje oko sat vremena i nakon toga ste kao nove. Pa, ako uživate u druženju sa vibratorom, samo navalite. Neće biti baš nikakvih posledica.
(metro.co.uk)
Pokreće Blogger.