Marina Petkuc (20) iz Zrenjanina i Marinjel Vukovan (49) iz Toraka su poginuli, dok je još šest osoba povrijeđeno kada su se sudarila, a potom isprevrtala, dva automobila kojim su se svatovi vraćali s vjenčanja.
Stravična nesreća dogodila se na putu Temerin-Bačko Gradište u Srbiji, u kojoj je, kako se saznaje, nastradala kuma na vjenčanju kao i mladin ujak, pišu srbijanski mediji.


Među povrijeđenima je i mlada Klementina Virag iz Nadalja, koja se tog dana udavala a jedan od njene braće Kristijan (18) u teškom je stanju.
Kako piše mediji , automobil „mazda“ koji je vozio poginuli Vukovan preticao je „pežo“ kojim je upravlja Davor Vesić, mladoženjin kum, s kojim je u kolima bila nastradala Marina.
Tokom preticanja automobili su se bočno sudarili zbog čega su obojica vozača izgubila kontrolu i sletjeli s puta.
– Kad smo se vraćali kući, ja sam išao 70-80 km na sat. Kumin ujak, koga sam upoznao na samoj svadbi, rekao mi je kada smo krenuli da ja vozim ispred njega, pošto je on malo više popio. Dva puta je pokušao da me obiđe a onda je treći put tokom obilažanja skrenuo na mene i izgurao me s puta. Direktno smo krenuli u jarak i isprevrtali smo se nekoliko puta. Ništa nisam mogao da uradim da spriječim tragediju, nisam kriv, a uopće ne znam kako ću sve ovo podnijeti – ispričao je Vesić.


– Taj čovjek je uništio tolike živote. Čak i ova djeca koja su preživjela pamtit će ovu tragediju čitavog života – dodala je Vesićeva majka.
Porodica nastradale Marine Petkuc zanijemela je od bola i neverice, a s novinarima je jedino mogao da razgovara njen zet Mirko Stjepanović.
– Klementina i ne zna da je Marina nastradala. Bile su nerazdvojne drugarice, od polaska na fakultet sve slobodno vrijeme su provodile zajedno – kaže Marinin zet.
Izvor: avaz.ba
Pokreće Blogger.