Cijela Kostenica i Prokuplje plakali su juče na sahrani Suzane Bogdanović (33) i njene tek rođene kćerkice, koje su preminule od povreda zadobijenih u teškom udesu 29. avgusta.
Beba, koja je došla na svijet carskim rezom odmah poslije nesreće, nije poživjela ni jedan cijeli dan, a sahranjena je sa majkom u istom bijelom kovčegu.
Tijelo djevojčice iz kapele Kliničkog centra u Nišu u rodno selo donio je u malom kovčegu njen otac Vitomir, Suzanin suprug, koji je preživio strašan udes, kada se “mercedesom” u njihov “sitroen” zakucao hrvatski državljanin Žarko P. (43). Djevojčica je potom, po riječima rođaka, stavljena u sanduk sa majkom, sa njene lijeve strane, da joj uvijek bude kraj srca.


– Srce moje, lutko moja. Sve mi uzeše – ljubila je svoju kćerku i unuku u kovčegu Suzanina majka Dragica Jovanović.
Ocu Miši, skrhanom bolom, Hitna pomoć je dala injekciju jer mu je pozlilo još za vrijeme opela u dvorištu porodične kuće. Ipak, uz pomoć rođaka, on je prišao sanduku da se oprosti od kćerke i unuke.


Vitomir je nijemo plakao kraj kovčega u kojem su na posljednji počinak ispraćene njegova supruga i tek rođena kćerkica. Kada su do kovčega došli sinovi Stefan (14) i Danilo (11) da se oproste od majke i sestrice, niko od nekoliko stotina prisutnih rođaka i prijatelja više nije mogao da zadrži suze. Oni su posljednji put u kovčegu poljubili majčino nepomično lice, koje im je toliko puta uzvratilo ljubav, a koje, nažalost, više nikada neće vidjeti.
Uz jecaje, sanduk je spušten u raku na Kosteničkom groblju, do koga je tužna kolona stigla idući krivudavim seoskim sokacima i puteljcima kroz rodne voćnjake.
– Evo, ova parcela je njihova. Te marele je Suzana sa mužem rezala. Bila je vrijedna žena i majka za primjer. Taman kada je trebalo malo sreće da dođe i njima – evo šta se desilo. Zašto, Bože, uzimaš najbolje – pita se jedan od rođaka.
Nakon saslušanja u prokupačkom tužilaštvu i sudu, određen je pritvor hrvatskom državljaninu Žarku P., koji
Pokreće Blogger.