Voditeljica BBC-ja, Rejčel Blend, 2016. godine otkrila je da boluje od zloćudne bolesti – raka dojke.

Prije nekoliko dana podijelila je s pratiocima vijest o tome da su joj doktori nedavno rekli da ima još samo nekoliko dana života.
-Rečeno u stilu legendarnog Frenka Sinatre… bojim se da mi je kucnuo čas, prijatelji. Iznenada. Rekli su mi da samo par dana života imam. Cijelo iskustvo je nadrealno i svima se želim zahvaliti za svu podršku koju ste mi pružali u posljednje vrijeme – poručila je ona putem svog Tviter naloga.
Our beautiful, courageous Rachael died peacefully this morning surrounded by her close family. We are crushed but she would want me to thank everyone who took an interest in her story or sent messages of support. You’ll never know how much they meant to her. Steve and Freddie xxx
A danas je najtužnija vijest stigla… Rejčel Blend je izgubila bitku sa životom.
-Naša prekrasna, hrabra Rejčel preminula je ovog jutra u snu okružena bliskom porodicom. Shrvani smo, ali ona bi željela da se zahvalim svima koji su joj pružali podršku ili pokazali interes za njenu priču na bilo koji način. Nikad nećete znati koliko joj je to značilo…. Stiv i Fredi – piše u saopštenju sina (2) i supruga voditeljice.
Rejčel je počela ubrzano raditi na svojim memoarima, nakon što je saznala da joj nema spasa, a koje je svom sinu ostavila da bi je mogao upoznati, budući da neće imati priliku, sad kad je više nema…
-Započela sam memoare za Fredija da bi me mogao upoznati i krenuti sa mnom na sva moja putovanja koje sam doživjela… da li je neko želi objaviti da se ne moram brinuti oko toga hoće li imati svoj primjerak?, napisala je ona u zadnjoj poruci koju je poručila sinu.
Pored toga, pisala je i na svom blogu ‘Big C Little Me’, gdje je cijelu svoju borbu dokumentovala i tako podržavala ljude u istoj situaciji.
Pokreće Blogger.