Prije nešto više od godinu dana Srbiju je potresla vijest o pogibiji studenta medicina iz Velike Plane i njenog mladića Veljka Radosavljevića. Oni su 15. jula nastradali u saobraćajnoj nesreći na crnogorskom primorju, kada se motor na kojem su išli prema plaži Jaz sudario sa automobilom kojim je upravljao M.Š.


Početkom ove godine preminuo je i otac stradale djevojke Momčilo Zlatković, kako se vjeruje od tuge za kćerkom, a njena majka sada utjehu pronalazi u svom sinu. Oni su sada oslonac jedno drugom u teškim trenucima. Tek prije nedjelju dana stigla je forenzička analiza saobraćajne nesreće u kojoj je život izgubilo dvoje mladih. Analizu su radili Ljubomir Odalović, Miodrag Šoć i Nenad Šipka, a ustanovljeno je sljedeće:
– Analizirajući dokumentaciju koju ste nam dostavili, povodom molbe da izvršimo forenzičku analizu saobraćajne nezgode u kojoj je život izgubila vaša kćerka Irena Zlatković, izjavljujemo sljedeće:
1. Opasnu situaciju u saobraćajnoj nezgodi, čija je posljedica smrt vozača motocikla i njegovog suvozača, izazvao je vozač motocikla VELJKO RADISAVLJEVIĆ.


2. Saobraćajno – tehnička vjestačenja mr. Ljubomira M. Odalovića, dipl.inž.saobr. i doc. dr Gorana Čarapića, dipl.inženjera mas.i saobr. su u okviru pravila struke.
3. Povrede koje su nastupile na oštećenoj pokojnoj IRENI ZLATKOVIĆ su posljedica pada i udara o čvrstu podlogu. Obducent prof. dr Miodrag Šoć, specijalista sudske medicine je u obdukcionom nalazu ispravno naveo uzrok povreda.
Zbog saobraćajne gužve koja koja je bila na putu u trenutku nesreće, bio je otežan posao istražnim organima. Zamjenica osnovnog državnog tužioca u Kotoru Ljiljana Milić odredila je zadržavanje od 72 sata vozaču “golfa” M.Š. sa kojim se sudario motor kojim je upravljao Veljko, međutim, prema forenzičkoj analizi nesretni mladić je navodno odgovoran za tragediju.
Pokreće Blogger.